Prosjekter

Kvartal 10

Stort utbygningsprosjekt i kvartal 10 i Bodø sentrum. 

Bodø Bystyre har i møte den 16. juni 2022 vedtatt detaljreguleringsplan for Kvartal 10.

Størstedelen av kvartalet eies av Storgata Utvikling AS – et utviklingsselskap som er eid av Corponor AS og Papirhandelen AS. Én av eiendommene (Gustav Moe-gården) eies av Advokatfirmaet Aga Eiendom AS.

Hovedtrekkene i planen:

  • All bebyggelse mot Storgata bevares.
  • To nye boligblokker bygges på en felles sokkel mot Sjøgata – med næring, parkering og boder.

Kan starte i 2023/2024

Ifølge prosjektleder Bernt Hargaut i Corponor vil de kunne begynne å rive i Sjøgata tidligst ved årsskiftet 2023/2024. Han regner med to til tre års byggetid.

I dag er det bare tre boliger i kvartalet – de er i Storgata 9/11. Til sammen kan det etableres 120 boliger i kvartal 10 i Storgata, hvis planen vedtas. Disse skal fordeles med 70 i to nye boligblokker og resten i de fire bygningene som skal beholdes i kvartalet. All den andre bebyggelsen foreslås revet. Til sammen er det seks bygninger innenfor planområdet. Sjøgata 18, 20 A og B foreslås sanert. Her holder blant andre Kry Frisør og klesbutikken Lulu til. Disse bygningene skal erstattes av to nye boligblokker. I tillegg til boligene, inneholder planen rundt 2600 kvadratmeter nye nærings- og kontorlokaler.


Prosjekter

Nytorvet

Mer informasjon kommer…

Informasjonskapsler
og personvernvilkår

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å benytte denne nettsiden samtykker du i bruken av disse. Du kan lese mer detaljert om hvordan dine data blir behandlet via lenken under.