Her skal det bygges to blokker: – Spennende med noe nytt i bydelen

Corponor planlegger å byge 81 leiligheter fordelt på to blokker i Bodøsjøen. Foto: Skisse: Hamperokken Arkitektur

Av Trude Landstad Avisa nordland

Det er sendt ut nabovarsel for to seksetasjers boligblokker i Bodøsjøen.

Rammesøknaden legger til rette for to boligblokker i seks etasjer med underliggende parkeringsanlegg. Blokkene blir nærmeste nabo til de to blokkene i Bodøsjøveien 23.

Dette er første del av utbyggingen av B 4-feltet som Corponor har kjøpt av kommunen. Til sammen er eiendommen på over 40 dekar. De to blokkene med uteareal legger beslag på 6 dekar.

– Nå gjør vi dette i første omgang, så får vi se hva som skjer videre. Vi synes det er spennende å tilby noe nytt i bydelen som består av mye rekkehus og småhusbebyggelse, sier prosjektleder i Corponor, Bernt Charles Hargaut.

Reguleringsplanen ble vedtatt av bystyret i 2018, men uten at det ble angitt hvor mange boenheter som skulle tillates.

Ett-, to og treroms

Det er Hamperokken Arkitektur i Tromsø som har tegnet blokkene som varierer i størrelse fra ett- til treroms.

Til sammen er det planlagt 81 leiligheter, to ettroms, 38 toroms og 41 treroms. Foto: Skisse: Hamperokken Arkitektur

Ifølge arkitektene skal nesten alle leilighetene ha utsikt ut fjorden. De minste leilighetene er 27,9 kvadratmeter og de største 79,6 kvadratmeter. Det legges til rette for 62 parkeringsplasser i anlegg under bakken, og i tillegg åtte på bakkeplan. I tillegg blir det overdekket sykkelparkering med mulighet for sykkelvask. Kravet er 162 sykkelparkeringsplasser.

Corponor har kjøpt et 40 dekar stort område av Bodø kommune, de to blokkene med uteområder legger beslag på seks dekar. Foto: Tegning: Hamperokken Arkitektur

Bygging til våren

Corponor håper å være i gang med salg rundt årsskiftet og med bygging til våren. Deretter beregnes to års byggetid.

Skolekapasiteten i Bodøsjøen har vært et hinder for videre boligbygging i området, og sist sommer ble det kjent at en mislykket anbudsprosess gjorde at utvidelsen av Bodøsjøen skole måtte utsettes til over nyttår.

– Men vi regner med at dette er en midlertidig hump i bakken. Utbyggingen skal være innenfor skolekapasiteten for området, sier Bernt Charles Hargaut.

Det er Bodøsjøen vest AS som er formell tiltakshaver for prosjektet. Selskapet er heleid av Corponor.

Informasjonskapsler
og personvernvilkår

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å benytte denne nettsiden samtykker du i bruken av disse. Du kan lese mer detaljert om hvordan dine data blir behandlet via lenken under.