Bodøbedrift etablerer seg på Mo

Corponor etablerer seg på Mo. (F.v.) Mathias Nilssen, Roy B. Nilssen og Bernt C. Hargaut. Foto: Sondre Skjelvik

En av Bodø største eiendomsaktører etablerer seg på Mo .

(Rana No): En av Bodøs største eiendomsaktører, boligutvikleren Corponor, etablerer seg for første gang i Rana. 

Selskapet har kjøpt Lars Meyers gate 9A og B, som i dag huser blant annet Polarsirkelen Bygg Helgeland og Tooti Asia Butikk. Bygget ble formelt overdratt i begynnelsen av måneden for 27,7 millioner kroner fra Zar Eiendom AS

– Vi synes utviklingen av Rana er veldig spennende, derfor har vi strategisk valgt å gå inn og satse på Mo. Vi har kjøpt vår første eiendom med sikte på utvikle et boligprosjekt sentralt i byen. Vi kommer inn som en seriøs eiendomsutvikler med lang erfaring som ønsker å bidra til å utvikle gode løsninger for Mo sentrum med vår kompetanse, forteller prosjektsjef Bernt C. Hargaut i Corponor til Rana No.

Bernt C. Hargaut er prosjektsjef Bernt C. Hargaut i Corponor.

Corponor ble etablert 1. januar 1994 og har vært en betydelig aktør i boligmarkedet i Bodø siden oppstarten. 

Gjennom mange år og over 1500 boliger, har firmaet opparbeidet seg stor kompetanse på prosjektutvikling av bolig- og næringseiendommer, blant annet gamle Norrøna  hotell, som nettopp er bygd om til Norrøna Appartments.

På vegne av Corponor, har LPO Arkitekter AS allerede varslet om oppstart av detaljregulering for Lars Meyers gate 9A og 9B. Formålet med reguleringsplanen er å er å tilrettelegge for utvikling av eiendommene til attraktive byboliger som støtter opp under den lokale sentrumsstrukturen i Mo i Rana.

Lars Meyers gate 9A og B

Det vil i hovedsak planlegges for mindre boenheter, attraktive fellesarealer, og uterom på tak og lokk. Parkering søkes løst under terreng og det ønskes tilrettelagt for lav parkeringsdekning og deleløsninger. I det foreløpige prosjektet er bebyggelsen skissert med fem etasjer mot gatene og seks etasjer i bakkant.

– Prosjektet består primært av mindre leiligheter med hovedtyngde på toroms leiligheter. Vi bygger med det formålet å leie ut. Med utviklingen som er i gang, vil det være stort behov for utleie i første fase, sier Hargaut.

Corponor har valgt å ta med seg ett av de største arkitektkontorene i Norge på jobben. Kontoret har laget et foreløpig utkast til skisse som skal utvikles videre.

– Vi har startet en formell reguleringsprossess som må til for å utvikle eiendommen slik vi ønsker og ser for oss i samarbeid med Rana kommune og på ordinær måte med plansak. Vi ønsker å få levert inn endelig planforslag før ferien 2023. Vi har også vært i dialog med Rana kommune for å se om det er muligheter for å å se på byggesøknad samtidig med plansaken, slik at vi kan gå rakst i gang dersom planen blir vedtatt av kommunestyret, sier Hargaut og understreker:

– Vi har som mål å kjøpe det meste av tjenester lokalt. Det er ønskelig fra vår side å være med og styrke lokalt næringsliv gjennom våre prosjekter.

– Alle leietakere vil bli ivaretatt og varslet i god tid så snart vi vet mer om mulig rive/byggestart. Zar Eiendom AS ivaretar utleie og drift av byggene for oss frem til byggestart, legger han til.

Informasjonskapsler
og personvernvilkår

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å benytte denne nettsiden samtykker du i bruken av disse. Du kan lese mer detaljert om hvordan dine data blir behandlet via lenken under.