iParken setter ny standard – Bodøs første store solkraftverk

Bodøs første store solkraftverk i et boligprosjekt er nå under bygging, og markerer en merkedag for prosjektet iParken. «Endelig er vår leverandør i gang med montasjen av solcellene», sier Bernt-Charles Hargaut, Prosjektsjef i Corponor.
 

Hargaut uttrykker sin stolthet over prosjektet som er en milepæl for miljøet, kundene og deres egen organisasjon. iParken har som mål å integrere smarte, moderne og bærekraftige løsninger i byutviklingen. «

Når solkraftverket er ferdig, vil det gjennomsnittlig kunne produsere nok årlig energi til å drifte eks. varmepumpene som produserer all oppvarming og varmt tappevann i et år, fortsetter Hargaut.

 

Det er Solenergi Fusen AS som leverer solkraftverket til iParken. Siden 2012 har de utviklet seg til å bli en av landets ledende leverandører av solkraftverk for industri, næringsbygg og boligprosjekter. Thor Christian Tuv, daglig leder i Solenergi Fusen AS, uttrykker sin glede over å bli valgt som leverandør.

Tuv uttaler: «Utbyggere som tør å ta sjansen på å levere boliger med solkraft leder an og viser handlekraft i det grønne skiftet. Det er mange som mener mye om bærekraft, og meninger er bra. Vårt mantra er likevel at det viktigste er handling. Med prosjekter som iParken viser man at solkraft også i Nord-Norge er en del av løsningen, og skaffer sine kunder en stor miljømessig- og økonomisk fordel. Også i nord må alle være forberedt på vesentlig høyere strømpriser i årene som kommer.»

Polar Kraft er også involvert i prosjektet, og vil levere opprinnelsesmerket strøm fra Heggmoen Kraftverk i nærheten av Bodø. I tillegg skal Polar Kraft levere en rekke smarte løsninger, elbilladere med sanntidsmåler i alle leiligheter, utvendig ladetorg for sameiets gjester, kommunale tjenestebiler, og – om sameiet ønsker det – til alle veifarende.

Frode Schjenken Jensen fra Polar Kraft bemerker: «iParken er et fremtidsrettet boligprosjekt som sammen med solide samarbeidspartnere gir et lavt energiforbruk og klimaavtrykk. Et slikt samarbeidsprosjekt som gir veldig gode fellesskapsløsninger for omgivelsene og beboerne vil Polar Kraft være en del av.»

Med iParken setter Bodø seg på kartet som en by som tør å tenke fremtidsrettet og bærekraftig, og viser at det grønne skiftet ikke bare er et konsept, men en realitet som kan implementeres i hverdagen til innbyggerne.

Faktaboks:

• iParken er leilighetsprosjekt med 114 leiligheter, lokalisert i Rønvik.

• Utbygger BOO Eiendom AS (eieres 50% av Corponor AS og 50% av Barlindhaug Eiendom AS)

• Totalentreprenør: Consto Nord AS

• Totalentreprenør for Solkraftverket: Solenergi Fusen AS

• iParken får ca. 850m2 med solcellepaneler, med gjennomsnittlig produksjon på 105.000 kwh/år.

• Mest mulig av overskuddskraften fra solkraftverket lagres i beredersystemet til oppvarming og varmtvann, og i elbilene som står tilkoblet.

• All ubrukt overskuddskraft leveres til egen «sparekonto/solkonto» hos Polar Kraft, og ved kjøp av kraft på vinteren fratrekkes oppspart beløp ifra, på fakturaen til sameiets fellesstrøm.

• Polarkraft leverer også en smartHUB i alle leilighetene som gjør at kjøperen kan gjøre sitt hjem så smart man ønsker, kun via en app, og med hvilke produkter og leverandører en selv ønsker.

Visste du at:

• Bodø er perfekt for solkraftverk.

• Det må ikke være sol for å produsere solkraft, kun dagslys.

• Bodø ligger ved polarsirkelen, og er den byen i Europa som har flest dagslystimer pr. år (ca. 4000 t/år).

• Solceller produser mest strøm når været er lett overskyet og ved en temperatur på + 5 – 10gr.

• Årlig gjennomsnittstemperatur i Bodø er +5gr.

Informasjonskapsler
og personvernvilkår

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å benytte denne nettsiden samtykker du i bruken av disse. Du kan lese mer detaljert om hvordan dine data blir behandlet via lenken under.