Nye Norrøna – Bærekraft i fokus

Et ikonisk hotell er forvandlet til unike leiligheter. Nå skal det samme skje med Kvartal 10.

Bodø sentrum har hatt en lang reise. Fra tomme gater og øde helger til et 2022 hvor du kjenner den urbane pulsen banke hjertevarmt. I løpet av få år har det skjedd en rivende utvikling. 

Saken fortsetter under bildet.

HISTORISK INNGANG: Det første du møter når du kommer inn i Norrøna Apartments er den gamle resepsjonen som er pusset opp i henhold til sitt originale utseende.

Og da begynner og slutter det med folk. For hus trenger folk. Og folk trenger hus. Dette har da også vært kongstanken til Corponor. Med prosjekter som Bryggerihagen og The Storm har de vært viktige med tanken på å skape nytt liv i sentrum. 

Saken fortsetter under bildet.

NABO TIL DET MESTE: Fra den franske ballkongen har du utsikt over sentrum og Stormen-kvartalet.

FREMSYNTE FOLKEVALGTE

Nå er det snart klart for innflytting i Norrøna Apartments – 54 leiligheter i tøffelavstand til sentrums mange tilbud. Og det hele har skjedd i tett samarbeid med Bodø kommune og vernemyndighetene:

– Det begynte med sentrumsplanen som ble vedtatt i 2011. Her må vi få lov til å rose kloke og fremsynte folkevalgte, sier daglig leder Roy B. Nilssen i Corponor.

Saken fortsetter under bildet.

OVER TO PLAN: Noen leiligheter er etablert over to plan og skaper et helt særegent bomiljø.

STOR MILJØGEVINST

Så er det også slik at i 2022 er det et skarpt fokus på bærekraft og det er noe som har satt sitt preg på Norrøna Apartments fra dag én:

– Gjenbruk og ombruk av hele bygget har redusert utslippet med 1.000 tonn CO2, understreker prosjektsjef Bernt C. Hargaut i Corponor.

Saken fortsetter under bildet.

SENTRALT UTEROM: Mellom byggene er det skapt et helt spesielt uterom du nesten ikke finner i byen.

HÅND I HÅND MED HISTORIEN

Når bygget står ferdig vil strømforbruket være redusert med to tredjedeler til tross for at arealet er økt. All oppvarming er energifleksibel med vannbåren varme fra byens fjernvarmeanlegg.

Saken fortsetter under bildet.

GJENBRUK: Trappene er beholdt og gjør på sin måte at bygget har beholdt mye av sjelen.

I Norrøna Apartments er gammel og nytt smeltet sammen, hvor det originale skifertaket går hånd i hånd med smarte og arealeffektive leiligheter. Franske balkonger og et integrert felles uteareal er med på å gjøre Norrøna til noe helt for seg selv. Samtidig som du kan gjenkjenne historikken. 

Saken fortsetter under bildet.

TØFFELAVSTAND: Med leilighet i Norrøna Apartments har du tøffelavstand til det meste. Fra dette vinduet ser du rett ned på Saltens Damp og moloen.

Den møter du også i det du kommer inn i bygget, via den gamle resepsjonen som er restaurert tilbake til sin originale versjon. 

– Hver eneste lille kvadratmeter i bygget er brukt, vi har til og med åpnet opp gamle, tomme loft, forteller salgssjef Mathias Nilssen i Corponor.

Saken fortsetter under bildet.

FRA FORTIDEN – FOR FREMTIDEN: Norrøna er pusset opp og skinner som aldri før. Bak ser vi The Storm som Corponor har laget. Dette er et kombinert bolig og hotell prosjekt.

REVITALISERT SENTRUM

Erfaringene med bærekraft og revitalisering av sentrum blir nå tatt med videre og forsterket i neste prosjekt, Kvartal 10.

Saken fortsetter under bildet.

TOTAL TRANSFORMASJON: Med kvartal 10 vil Storgata og Sjøgata knyttes tett sammen. En perfekt blanding av næring og leiligheter som vil forsterke sentrum.

Utgangspunktet for prosjektet er de to gamle avishusene i kvartal 10 i Storgata, der Nordlandsposten og Nordlands Framtid kriget i flere tiår. Men minst like viktig er integreringen av bygningsmassen i hele kvartalet med de to brede gataløpene: Storgata og Sjøgata.

– Vi skal skape et attraktivt bomiljø i kombinasjon med et bodega-preget næringsareal, sier Hargaut.

Igjen er det et gammelt og historisk område som nå skal forvandles til en pulserende del av en voksende by og et stadig sterkere sentrum. Da er det tre ting som står helt sentral:

  • Økonomisk bærekraft
  • Miljømessig bærekraft
  • Sosial bærekraft

Saken fortsetter under bildet.

KLAR GEVINST: Alle tjener på at det kommer flere beboere inn til sentrum, det er en ekte vinn-vinn situasjon.

STORE RINGVIRKNINGER

– Vi ser allerede nå at ved å legge til rette for at folk kan bo i sentrum, så gir dette umiddelbart store ringvirkninger for handel, utelivsbransjen og kulturlivet her, sier Roy B. Nilssen.

Kvartal 10 vil sørge for at sentrum blir enda tettere knyttet sammen i aksen mellom Storgata, Sjøgata og Nedre Torg. Nå skal også arbeidet i gang med den nye Sjøgata, som vil bli en viktig del av det nye boligprosjektet.

Informasjonskapsler
og personvernvilkår

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å benytte denne nettsiden samtykker du i bruken av disse. Du kan lese mer detaljert om hvordan dine data blir behandlet via lenken under.