Hvorfor kjøpe en ny bolig?

Først er det bare en drøm i det fjerne. Et bilde som er laget om hvordan ting kan bli. Det høres kanskje rart ut å skulle kjøpe noe som ikke står ferdig enda. Men det er faktisk flere fordeler med å investere i en leilighet som er under oppføring.

10 Gode grunner til å kjøpe helt ny bolig

Følelsen av å flytte inn i en helt ny bolig kan være vanskelig å beskrive, Det å kunne flytte inn i noe du har drømt om, og ikke minst tatt del i for å få det slik du vil ha det. Det finnes mange grunner til å kjøpe nytt kontra brukt. Her er noen av de grunnen som du bør lese om!

1. Ingen stressende budrunder

Våre nye boliger selges til fastpris. Ingen stressende budrunder, ingen mobiltelefoner som går varme av budvarsler på SMS og ingen prisantydninger som bommer med millionen. Du vet hva boligen koster og hva du må forholde deg til.

Gir deg god tid til å planlegge for salg din bruktbolig. Er du førstegangskjøper har du mulighet til å planlegge ditt første hjem, men samtidig kan det være andre fordeler! Sjekk ut flere fordeler under.

2. Du trenger ikke pusse opp

En helt ny bolig kan du flytte rett inn i, uten å tenke på oppussing på mange, mange år. Du trenger heller ikke å bekymre deg for ubehagelige overraskelser som kan følge med der noen har bodd før deg, som skjulte fuktskader eller gamle elektriske anlegg. 

3. Tilpass interiøret etter din smak

Kjøper du bolig tidlig i byggeprosessen får du større muligheter til å sette ditt eget personlige preg på boligen ved å gjøre innredningsvalg på blant annet gulv, bad, kjøkken og belysning.

La deg også inspirere av gode 3D Bilder! Foto fra vårt prosjekt iParken.

4. God teknisk standard

Alle nye boliger møter de stadig høyere kravene til materialer og byggemetoder. Dette er med på å gi boligene bedre inneklima, isolasjon og generelt høyere kvalitet. Våre boliger bygges alltid etter gjeldende forskrifter og standarder. 

5. Lave kjøpsomkostninger for selveierleiligheter 

Du betaler lavere dokumentavgift når du kjøper ny selveierbolig. Når du kjøper en ny bolig betaler du kun 2,5 % av tomteverdien i dokumentavgift, ikke av hele kjøpesummen – som du gjør når du kjøper en brukt selveierbolig.

6. Forutsigbare faste kostnader

Gode energiløsninger er bra for både miljøet og lommeboken. Dagens forskrifter og standarder gjør at du ikke behøver å bekymre deg for kalde vintre med høye strømpriser. Nye borettslag og sameier har også større forutsigbarhet i felles driftskostnader og utgifter til vedlikehold. Alt er jo nytt!

7. Fem års reklamasjonsrett

Du har fem års reklamasjonsrett på boligen i henhold til Bustadoppføringslova. Ett år etter overtakelsen tilbys en gjennomgang av boligen sammen med deg, for å kontrollere at alt er i orden.

Prosjektet iParken har vi lagt ned mye tid og arbeid for å få prosjektet så grønt som mulig.

8. Miljø / Bærekraft

I dagens samfunn er klimautfordringene aktuelle i nesten alle valg vi foretar oss – også når det kommer til boligkjøp.   Strenge krav til miljøhensyn og energieffektivitet gjør imidlertid at du kan kjøpe nytt med god klimasamvittighet.  

– Våre boliger bygges alltid etter gjeldende forskrifter og standarder hvor det er lagt vekt på miljø og energieffektivitet. Stadig høyere krav til materialer og byggemetoder er med på å gi boligene bedre inneklima, isolasjon og generelt høyere kvalitet!

9. Universell utforming / Livsløpstandard

Du har kanskje hørt om livsløpsstandard og universell utforming – begreper som blir stadig vanligere når nye bygg oppføres. Men hva innebærer det egentlig?  

Livsløpsstandard innebærer trinnfri adkomst – og heis i boligblokk – med alle viktige rom plassert på inngangsplanet og rikelig med rom mellom dem. På den måten er det mulig å bli boende i samme hjem selv ved midlertidig eller permanent bevegelseshemning.    

Universell utforming betyr med andre ord at du kan bo i samme hus eller leilighet gjennom et helt liv – hvis du ønsker det, da.

10. Tid

I den nye leiligheten din er det sameiet som fikser alt av ting du generelt måtte ha gjort selv i en enebolig.

Du slipper gressklipping, snømåking, maling og reparasjoner.

Det enkle er ofte det beste? Tid er verdfullt for oss alle!

Lurer du på noe mer?

Fortsatt i tvil om en nybygd bolig er det rette for deg?  

Ta kontakt med vår salgssjef Mathias Nilssen hos oss for en gjennomgang av hva du kunne ønske deg!

Informasjonskapsler
og personvernvilkår

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å benytte denne nettsiden samtykker du i bruken av disse. Du kan lese mer detaljert om hvordan dine data blir behandlet via lenken under.