Røde kors inn i Corponor-eide lokaler i Bodø sentrum

Fra venstre: Steffen Knudsen i Corponor, Kristine Engan, folkehelsekoordinator i Bodø kommune, Lars Henrik Lauritzen i Røde Kors, Erik-André Sølberg, Randi Albertsen, avdelingsleder i Utekontakten i Bodø kommune, Torild Nordland, SLT-koordinator i Bodø kommune, og Selveste Magnus Heieraas, nytilsatt i Nordland Røde Kors og skal blant annet med barn og ungdom i Fellesverket Bodø. Foto: Andreas Sandnes Olsen

Endelig er det klart hvem som skal inn i lokalene i Dronningens gate 26 i Bodø sentrum. Tidligere har både Restaurant NYT og Din Bistro holdt til i disse lokalene, men nå er det Røde Kors som skal åpne et helt nytt konsept i lokalene.

Daglig leder i Røde Kors Lars Henrik Lauritzen bekrefter at de skal åpne i slutten av januar 2023.

Lokalene eies av Corponor, som er fornøyde med å få inn Røde Kors som leietakere. Røde Kors ønsker å etablere «Fellesverket», en slags ungdomsklubb – midt i Bodø sentrum.

Les mer i lenk under!

https://www.rodekors.no/tilbudene/fellesverket/

– Vi er veldig fornøyde med å få inn Røde kors som leietaker og har sto tro på konseptet! Det de skal legge til rette for her er noe Bodø ungdommen trenger. Vi har hatt et god og tett dialog med Røde Kors og har derfor også gått inn som sponsor i BUA som er et annen konsept de har sier Steffen Knudsen i Corponor.

Du kan lese mer om BUA her https://www.rodekors.no/lokalforeninger/nordland/bodo/om-oss/aktuelle-saker-fra-bodo-rode-kors/bua-utlansordning/

Ifølge Randi Albertsen i Utekontakten har det vært mange i Bodø som har etterspurt en lignende plass, og nå får ungdommen endelig et møtested.

– De unge er de med størst behov for tilhørighet, nettverk og trygghet. Og vi har mange unge i Bodø, sier hun til Bodø Nu.

Randi Albertsen i Utekontakten, Røde Kors’ daglig leder Lars Henrik Lauritzen og Kristine Engan, folkehelsekoordinator i Bodø kommune er storfornøyde med endelig å ha landet avtale med Corponor om å ta over de gamle Nyt-lokalene til å etablere en møteplass for ungdom. Foto: Andreas Sandnes Olsen

Perfekte lokaler

Lauritzen i Røde Kors skryter av lokalene de leier av Corponor.

– Det handlet om å finne et lokale i sentrum som skal være åpent for alle, gjerne de som ikke er organiserte i idretten. Det skal være et sted der de kan «henge» og delta i aktiviteter, sier han til Bodø Nu.

Tilbudet skal være for ungdom mellom 13 og 25 år. Det er ungdommen selv som skal være med å utbedre lokalene og sette sitt preg på innredningen.

– Det blir en sosiale møteplass. Vi skal rive, pusse opp og sette opp alt fra biljardbord til bordtennis og FIFA på den sosiale delen, sier Torild Nordland, som er SLT-koordinator i Bodø kommune.

Dette tilbyr de

Fellesverket ønsker å tilby en åpen møteplass for ungdom. Et sted der de skal møtes for å henge, snakke og spille, med trygge voksne til stede.

De ønsker å tilby kurs i gatemegling.

– Gjennom gatemegling får deltakerne verktøy til å håndtere egne konflikter og andres på en ikke-voldelig og konstruktiv måte.

Videre ønsker Fellesverket å tilby leksehjelp. Dette blir et tilbud for alle elever på ungdomstrinnet og i videregående skole.

Også arbeidstrening skal Fellesverket tilby for ungdom.

– Her har de mulighet til å få erfaring og arbeidstrening som kan bidra til å styrke deres CV, får gode referanser og gjøre ungdommene mer attraktive på arbeidsmarkedet.

Foto: Andreas Sandnes Olsen

Informasjonskapsler
og personvernvilkår

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å benytte denne nettsiden samtykker du i bruken av disse. Du kan lese mer detaljert om hvordan dine data blir behandlet via lenken under.