Salget av de nye boligene startet før helgen og gikk unna: – En suksess

Salgssjef Mathias Nilssen i iParken og daglig leder Proaktiv Bodø Ole Østensen. Foto: Truls Naas

På den historiske tomta til Kirkhaugen skole skal Corponor og Barlindhaug bygge boligprosjektet iParken.

Tidligere i høst fikk BOO Eiendom AS grønt lys fra Bodø kommune til å gå i gang med byggetrinn 1 av prosjektet som skal bygges på den historiske tomta der Kirkhaugen skole tidligere lå.Fredag forrige uke begynte salget til den første blokka i boligprosjektet. Og salgssjef Mathias Nilssen og megler Christer Hagen i Proaktiv Eiendomsmegling forteller til Bodø Nu at salget salgsstarten har gått over forventningene. 

– En salgssuksess kan vi si, sier dem. 

Solgt over halvparten

Totalt består iParken av en utbygging på 114 boenheter fordelt på to byggetrinn. Første byggetrinn består av 56 enheter, alt fra 36 til 80 kvadratmeter.Gjennom helgen har det blitt solgt rundt 30 leiligheter.

– Over halvparten etter en helg er veldig bra, sier Hagen. 

– Hvem er kjøperne?

– Alt fra yngre folk som har kjøpt de minste enhetene, til de eldre som vil inn i leiligheter. Jeg tror prosjektet tiltrekker seg flere fordi det har så mye gode arealer rundt området. Du har barnehager, skoler og kort vei inn til byen. Infrastrukturen på prosjektet blir veldig bra, sier Nilssen.

Telefonen gikk varm

Eiendomsmegler Hagen røper at det ikke tok lang tid før telefonen begynte å ringe. 

– Den ringte med engang vi la ut prosjektet til salg. Jeg er i møter stort sett hele tiden. Folk som tar kontakt med oss er som regel interesserte og har kanskje bestemt seg for å kjøpe, påpeker han. 

Nilssen forteller videre om årsaken til at de solgte 30 leiligheter på noen få dager:

– Folk har sittet klar for å kjøpe dette. Det har tatt lengre tid enn først planlagt, så når vi begynte salget, var det mange som allerede var klare. Det er lenge siden vi har hatt et så stort boligprosjekt som dette i Rønvika. Samtidig er det mange flotte grønne lunger i dette prosjektet, som gjør at utearealet blir bra for beboerne, sier han.

Ny trend

Men de to er enige om at de ser en ny trend når folk skal kjøpe boliger nå kontra for et par år siden. 

– Det meste går over telefonen. De som er på fysiske møter er her gjerne for å signere en kjøpskontrakt, sier Nilssen. 

– Samtidig ser vi at folk er veldig klar på hva de ønsker og har satt seg godt inn i prosjektet selv allerede når man snakker med dem første gang, mener Hagen.

Starter over nyåret

Nilssen forteller videre til Bodø Nu at de skal begynne byggingen av den første blokka i første kvartal 2022.

 – Blokk A skal stå ferdig før 2024, opplyser Nilssen.

Videre avslører Nilssen når hele iParken-prosjektet skal stå ferdig:

– Om alt går etter planen både med bygging og salget så vil prosjektet stå ferdig i første kvartal 2024, sier han.

Nord-Norges største utbygger 

Det er BOO Eiendom som står bak prosjektet, og blir deres andre prosjekt i Bodø. Det første var boligprosjektet Bryggerihagen / Bryggerikvartalet.Corponor og Barlindhaug Eiendom er utbyggere av prosjektet. Barlindhaug Eiendom ble etablert for over 25 år siden, og er Nord-Norges største utbygger. Corponor ble etablert for 27 år siden og er en av Bodø største utbyggere.

Informasjonskapsler
og personvernvilkår

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å benytte denne nettsiden samtykker du i bruken av disse. Du kan lese mer detaljert om hvordan dine data blir behandlet via lenken under.